Podcast om teknologi og os der bruger den. Med Nikolaj Rasmussen og Esben Hardenberg.

Ny Day One app ude - med 50% rabat

4th February 2016

Journaling - ja ok, det er dagbogsskrivning - er noget, vi har talt om et par gange på podcasten og begge dyrket i perioder. Jeg har for nylig taget det op igen for at få et overblik over, hvad jeg opnår dag for dag, både i forhold til karriere, projekter og personlige mål som vægttab og fokus/ro i hverdagen. Her er en Lifehacker-artikel om, hvorfor det kan være en god idé at skrive dagbog.

Nu er en af de mest populære journaling-apps udkommet i en ny version. Det drejer sig om Day One, og den nye version har fået det kiksede navn Day One 2 (til OS X og iOS nu, web og Android på vej). Den første version er allerede mit valg på grund af dens design, stabilitet og det faktum, at den både findes på iOS og OS X. I appen kan man skrive noter, lægge billeder ind, bruge tags, eksportere PDF og meget andet.

alt Billede fra OS X-versionen

De primære forskelle mellem første og anden udgave er muligheden for at bruge flere billeder i samme note og have flere journaler. Jeg er lige begyndt at holde dagbog igen og tænkte egentlig, at jeg ville vente og se, men da der er 50% rabat den første uge, valgte jeg alligevel at slå til. Normalprisen er $39.99 på OS X og $9.99 på iOS (hhv. DKK159 og DKK39 med rabat) - og jo dyrere en app er, des mere sparer man jo, når der er halv pris.

Bloom Built, der udvikler appen, er gået væk fra Dropbox/iCloud synkronisering i denne nye version, og min tilgang er at vente et par opdateringer med at skifte, så børnesygdommene er af vejen, og jeg kan læse om, hvor godt deres synkronisering virker. Det er dog muligt at eksportere en backup til Dropbox, så det vil jeg klart anbefale, hvis der trykkes på aftrækkeren til den nye version.

alt Endnu et OS X-billede

Jeg var ved at undersøge mulighederne for automatisk at importere data fra min WiThings vægt, men jeg kan læse i FAQen, at IFTTT-integration er på vej, så det vil jeg nu lægge på hylden. En del af Bloom Builts roadmap inkluderer også en Androidversion og webudgave, hvilket jo er en kæmpe fordel, når man som jeg er lidt platformskizofren.

Her på falderebet får I lige den TextExpander-snippet, jeg bruger hver dag, sammen med et par korte noter om, hvordan dagen er gået, samt et billede, hvis bølgerne går rigtig højt.

  • Mad (ikke for meget crap):
  • Teknologi/smartphonebrug (bevidsthed):
  • Fokus (fokuser på ting, der er vigtige):
  • Zen (vær til stede i livet og opgaverne. Stress ikke rundt):
  • Opnået (hvis jeg har afsluttet/færdiggjort en opgave på denne dag):

Jeg har rigtig store forventninger til den nye Day One. Er lidt mere vaklende i forhold til min egen evne til at holde fast i dagbogsvanen, men mon ikke vi kommer til at runde det i en eller flere kommende podcasts?


Abonnér på vores nyhedsbrev og få Rocket-indhold i din indbakke hver uge.

Esben excellerer på ugentlig basis i lange monologer med lommefilosofisk indhold og skiftevis begejstring over den næste nye dims og nedtur over at være fanget i forbrugerræset.

View Comments